•  Klankschaalmassage
  •  Klankschaalmassage

Klankschaalmassage


Klankschaalmassage stimuleert ons lichaam op een natuurlijke wijze. Het luisteren naar de klanken is op zich al een genot dat zorgt voor rust en ontspanning. Maar de diepere werking berust op de trillingen die de klankschalen produceren en die zich door het lichaam verspreiden. Een klankschaalmassage is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. De klanken kunnen de spanningen in je lichaam verminderen en je in een diepe ontspanning brengen. Klanken kunnen blokkades in je lichaam openen, je gedachten in een lagere versnelling zetten en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren.


Klankschalen zijn unieke klankinstrumenten die ontstaan zijn in de Himalaya. Klankschalen vinden hun herkomst in Tibetaanse, boeddhistische gebieden. Van oorsprong dienden ze als voedingsschalen, slaginstrumenten en offerschalen. Daarnaast boden ze een helpende hand bij het mediteren en brachten rust met hun zingende geluiden. Ze werden gebruikt bij rituelen in tempels.


Tijdens de klankschaalmassage hoef je alleen je schoenen uit te doen en gemakkelijk zittende kleding te dragen. Met een dunne deken wordt je toegedekt. Je ligt met gesloten ogen ontspannen op de behandeltafel, terwijl de klankschalen op en naast je lichaam zacht aangeslagen worden. Klanken vloeien in elkaar over en je wordt meegevoerd in de wereld van klank en trilling. Na afloop van de behandeling krijg je ruim de tijd om even rustig bij te komen en als je wilt je ervaring met mij te delen.De duur van de behandeling duurt, afhankelijk van je hulpvraag, tussen de 60 en 90 minuten.