• Tieneryoga

Tieneryoga

Ben jij tussen de 13 en 18 jaar en lijkt yoga je wel iets? 
Wellicht is de tieneryoga dan iets voor jou.
Iedere maandagavond van 17.45 tot 18.45 h.

Door het doen van yoga kweek je meer zelfvertrouwen waardoor je niet meer zo snel van slag bent als er iets gebeurt wat je niet had verwacht. Yoga helpt je om overzicht te houden in de wervelwind waarin je terecht bent gekomen. Daarnaast krijg je een mooi, sterk en soepel lichaam.

YOGA IS EIGENLIJK GEWOON EEN GEZONDE MANIER VAN LEVEN.
Je leert door yoga goed te ademen en je beter te concentreren. De yogaoefeningen maken je lichaam van binnen schoon, soepel en sterk. Je leert sneller te ontspannen en je denken zal, na verloop van tijd, niet meer als een kermis aanvoelen.

Een Yogales voor Tieners bestaat uit een aantal vaste elementen: warming-up (zonnegroet), asana’s (yogahoudingen) in flow, pranayama (ademhalingstechnieken), geleide meditatie en visualisaties. Al deze facetten kunnen je inzichten geven in je gedachte- en gevoelswereld, om positief, krachtig en met (zelf)vertrouwen in het leven te staan. Je leert juist omgaan met je eigen grenzen en mogelijkheden. Maar vooral veel plezier met elkaar en genieten van bewegen. 

De tieneryogales lijkt heel veel op de yogales voor volwassenen, alleen dan met leeftijdsgenoten.

Ben jij tussen de 13 en 18 jaar en lijkt yoga je wel iets? 
Wellicht is de tieneryoga dan wel iets voor jou.
Iedere maandagavond van 17.45 tot 18.45 uur, behalve tijdens de vakanties.

Een tieneryoga les bestaat uit een warming-up, yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, geleide meditatie en visualisaties. De fysieke houdingen (asana’s) versterken de spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbetert. Daarnaast verhogen de yogahoudingen je flexibiliteit en helpen ze je ontspannen. Je komt meer in contact met je lichaam, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt en je lekker in je vel zit. Door tijdens de houdingen aandacht aan je ademhaling te geven kun je je losmaken van de gedachten die door je hoofd gaan. Hier wordt je kalm en rustig van en je leert beter omgaan met je emoties.

De tieneryogales lijkt heel veel op de yogales voor volwassenen, alleen dan met leeftijdsgenoten.