Ayurveda / Massage Brunssum

ayurveda-massage-brunssum

Diverse vormen van massage

Je kunt bij ons terecht voor diverse vormen van massage op onze mooie locatie in Brunssum in Limburg. Hieronder kun je er meer over lezen.

Ayurveda
Klankschaal massage
Ayurvedische massage

Hotstone massage
Voetreflex massage
Kruidenstempel massage


Ayurveda

De letterlijke betekenis van het woord ‘Ayurveda’ is de wetenschap van het leven. (Ayu = Leven; Veda = kennis/wetenschap)

Ayurveda is een levenswijze, gebaseerd op concepten en praktijken uit de 5000 jaar oude Veda’s. Het stamt uit de bloeitijd van de Vedische cultuur in India en geldt als het oudste gezondheidssysteem ter wereld. Ayurveda definieert gezondheid als ‘zuiverheid’ van het lichaam, geest en ziel. Het leidt tot het welzijn van het individu en tot het welzijn van het universum.

Volgens Ayurveda dragen mensen vaak een combinatie in zich van verschillende persoonskenmerken (dosha’s). De Ayurveda gaat uit van drie verschillende dosha’s, namelijk: vata, pitta, en kapha. Door de Ayurvedische leef principes te volgen komen de dosha’s in balans en ontstaat er een wisselwerking tussen hun variatie en stabiliteit.

In diverse massages maak ik gebruik van ayurveda.klankschaalmassage

Klankschaalmassage

Klankschaalmassage stimuleert ons lichaam op een natuurlijke wijze. Het luisteren naar de klanken is op zich al een genot dat zorgt voor rust en ontspanning. Maar de diepere werking berust op de trillingen die de klankschalen produceren en die zich door het lichaam verspreiden.

Een klankschaalmassage is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. De klanken kunnen de spanningen in je lichaam verminderen en je in een diepe ontspanning brengen. Klanken kunnen blokkades in je lichaam openen, je gedachten in een lagere versnelling zetten en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren.

Klankschalen zijn unieke klankinstrumenten die ontstaan zijn in de Himalaya. Klankschalen vinden hun herkomst in Tibetaanse, boeddhistische gebieden. Van oorsprong dienden ze als voedingsschalen, slaginstrumenten en offerschalen. Daarnaast boden ze een helpende hand bij het mediteren en brachten rust met hun zingende geluiden. Ze werden gebruikt bij rituelen in tempels.

Tijdens de klankschaalmassage hoef je alleen je schoenen uit te doen en gemakkelijk zittende kleding te dragen. Met een dunne deken wordt je toegedekt.

Je ligt met gesloten ogen ontspannen op de behandeltafel, terwijl de klankschalen op en naast je lichaam zacht aangeslagen worden. Klanken vloeien in elkaar over en je wordt meegevoerd in de wereld van klank en trilling. Na afloop van de behandeling krijg je ruim de tijd om even rustig bij te komen en als je wilt je ervaring met mij te delen.

De duur van de behandeling duurt, afhankelijk van je hulpvraag, tussen de 60 en 90 minuten.

Boek een klankschaalmassage:

60 minuten € 45,00 ›
90 minuten € 60,00 ›
ayurvedische-massage

Ayurvedische massage

Welke behandeling je krijgt is afhankelijk van jouw body-mind type en eventueel jouw klachten. Daarom doen wij eerst een (korte) intake om vast te stellen welk type behandeling het beste bij jou past (er valt dus een stukje tekst weg). Tijdens de behandeling gebruiken we speciale warme massageolie, die helemaal is afgestemd op jouw body-mind type en de eventuele klacht(en).

Boek een ayurvedische massage:

60 minuten € 45,00 ›
90 minuten € 60,00 ›
hotstone-massage

Hotstone massage

De behandeling wordt gegeven met warme lavastenen en ayurvedische olie en hiermee worden de huid en de spieren gemasseerd. De stenen hebben een temperatuur van tussen de 45 en 50 graden. Door de warmte van de stenen en de speciale ayurvedische olie werkt een hotstone behandeling vaak dieper door dan een gewone massage.

Boek een hotstone massage:

60 minuten € 45,00 ›
90 minuten € 60,00 ›Voetreflex massage

Deze behandeling richt zich voornamelijk op de voeten en wordt uitgevoerd met geurende oliën. Onze voeten zijn via “reflex zones” verbonden met belangrijke organen in ons lichaam. De behandeling van de voeten stimuleert daarmee ook andere delen van ons lichaam waardoor een stimulerend en weldadig effect optreedt.

Boek een voetreflex massage:

45 minuten € 35,00 ›
60 minuten € 45,00 ›kruidenstempel-massage

Kruidenstempel massage

Deze behandeling gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met geurende en geneeskrachtige kruiden die reinigende, activerende of ontspannende eigenschappen bezitten.

Boek een kruidenstempel massage:

60 minuten € 45,00 ›