Over onsCentrum Adhouna

De naam “Adhouna” is afkomstig uit Afrika en betekent “Het Leven”. In Centrum Adhouna vinden tal van activiteiten plaats die ons leven kunnen verrijken. Een inspirerende plek voor jong en oud waar trainingen, workshops en lezingen plaats vinden op het gebied van bewustwording en welzijn.

Centrum Adhouna is ten tijde van de oprichting gevestigd in een voormalig kerkje in Brunssum. In dit prachtige gebouw vind je verschillende ruimtes voor de beoefening van yoga, meditatie, mindfulness en dans.
Daarnaast is er ook een aparte behandelruimte voor Ayurvedische consulten en verkwikkende Ayurvedische massages. Centrum Adhouna is een plek waar je je kunt verbinden met jezelf en met elkaar en waar je tevens rustig kunt genieten van een lekker kopje thee of koffie.

In 2024 is Adhouna ook neergestreken in Engelen en Den Bosch.

De lessen, opleidingen en workshops in Centrum Adhouna worden allen gegeven door gekwalificeerde docenten. Centrum Adhouna is gecertificeerd via Yoga Alliance. Deze certificering wordt jaarlijks geüpdatet en staat garant voor kwaliteit, professionaliteit en integriteit.


Onze Docentenbirame-gueye

Birame Gueye

Hallo, mijn naam is Birame Gueye, yoga- en dansteacher en Ayurvedisch massage therapeut.
Ik ben in mijn leven altijd op zoek geweest naar meer diepgang en zo kwam ik in een vroeg stadium van mijn leven Ayurveda en yoga tegen.

Ik heb levensveranderende trainingen mogen volgen in Nederland, Afrika en India om zo Ayurveda, yoga, meditatie en dans te kunnen bestuderen.
Dit heeft niet alleen de manier waarop ik naar het leven kijk veranderd, maar ook hoe ik mijn leven dagelijks leef. Nu deel ik, als gediplomeerd 500h yogateacher in Yin & Yang, de 5 Elementen, Ayurveda én Traditional Chinese Medicine, mijn kennis graag met de wereld.
eric-veringa

Eric Veringa

Eric is gecertificeerd Mindfulness trainer, Yin yoga- en yoga Nidra docent en gecertificeerd Pranayama-, Meditatie- en Filosofie docent. Daarnaast is hij coach op het gebied van personal development en belief management. Hij is jarenlang actief geweest als zelfstandig ondernemer in de gezondheidszorg en heeft in 2017 samen met Birame Centrum Adhouna opgericht.

Eric is daarnaast gecertificeerd Biodanza facilitator en didactisch Biodanza docent volgens Sistema Rolando Toro.
trainer-adhouna-roos

Roos van Bavel

Yoga & meditatie betekent voor mij thuis komen bij mezelf en het horen van de stilte. Het geeft me letterlijk ruimte om me te verbinden met mijn ware zelf.

Door het volgen van het achtvoudige pad van Patanjali (Yoga Sutra’s) en door Mindfulness toe te passen in het leven komt er steeds meer rust, stabiliteit, kracht, focus en acceptatie, gewoon zijn…

Graag wil ik je meenemen op het yogapad.
trainer-adhouna-juniska

Juniska Philips

Ik ben gecertificeerd yoga docent, fitness trainer, Strong Nation HIITT instructeur en personal trainer. Verder verdiep ik mij o.a. in Thaise yoga massage. Ik heb mijn Yoga Docent Opleiding gevolgd bij Centrum Adhouna en sinds 2018 geef ik met veel plezier o.a. Power yoga in Centrum Adhouna. In juni 2021 werd ik voor het eerst mama en heb ik tijdelijk een stapje terug gedaan in het les geven.

Yoga geeft mij te veel om op te noemen maar kort gezegd een betere kwaliteit van leven. Naast het fulltime moeder zijn vind je mij in centrum Adhouna of je kunt mij in de sportschool of thuis vinden waar ik train, trainingen samenstel en les geef.
trainer-adhouna-michel

Michel Friedrichs

In 2018 kwam ik in verbinding met yoga. Ik was op zoek naar een nieuwe “Ik” en door het pad van yoga te bewandelen ben ik deze langzamerhand gaan vinden. Sindsdien is yoga een belangrijk element in mijn leven. Yoga leeft in alles wat ik doe; in mijn werk, in hoe ik om ga met mijn omgeving en in elke cel van mijn wezen. Nadat ik had ervaren wat yoga tot dusver al voor mij betekend had, ging ik opzoek naar meer verdieping.

Die verdieping vond ik bij de 200hr Multi Style Yoga Docent Opleiding bij Centrum Adhouna. Ook hier groeide de passie om het pad van yoga met anderen te delen.
Elke vorm van yoga heeft een speciale plek in mij, maar het liefst houd ik mij bezig met een dynamische Hatha yoga practice.
trainer-adhouna-ellis

Ellis Meijers

Na een aantal jaar yoga lessen te hebben gevolgd bij Centrum Adhouna, heb ik daar de 200hr Multi Style Yoga Docent Opleiding afgerond. Het beoefenen van yoga heeft me veel gebracht! Naast yoga docent ben ik beeldend therapeut en mijn ervaring is dat yoga ook therapeutisch kan werken. Het helpt me om meer in contact te komen met mijn lichaam en gevoel.

Wat ik zo fijn vind, is dat yoga niet gaat om je lichaam tot het uiterste drijven, maar om jezelf respecteren en ontmoeten waar je bent. Ook kan een yoga les een moment van ontspanning zijn, iets dat we in deze snelle wereld goed kunnen gebruiken.
Vandaar dat ik het mooi vind om dit met anderen te kunnen delen in de lessen die ik geef.
trainer-adhouna-helma

Helma Pluijmen

Ik ben altijd heel actief geweest in veel verschillende sporten zoals krachttraining, looptraining, fietsen en wandelen. Om mijzelf creatief te ontwikkelen, heb ik een opleiding gevolgd aan de Kunstacademie. Later is, geloof het of niet, geheel toevallig, Birame op mijn pad gekomen. Met haar mooie lessen in de verschillende vormen van yoga heeft zij mij getriggerd om meer op zoek te gaan naar mijzelf en naar yoga.

Eerst heb ik de opleiding ‘Kinderyoga’ gevolgd en later heb ik bij Centrum Adhouna de 200 h Yin Yoga XL Docent Opleiding gevolgd. Nu geef ik Yin Yoga lessen en ben heel blij dat ik de uitdaging om les te geven ben aangegaan. Heerlijk om anderen te laten genieten van de ontspanning van de Yin yoga en van de flexibiliteit die het creëert. Ik hoop dat jullie, net als ik, veel plezier beleven aan de rust die je vindt in yoga.trainer-adhouna-celine

Citralekha Dasi

The meaning of life, is a life of meaning’, zou je mijn lijfspreuk kunnen noemen. In elke interactie, handeling en studie ben ik op zoek naar diepgang die ons dichter bij de kern van ons bestaan brengt. Levensvragen als ‘wat is het doel van ons bestaan?’, ‘wat is het pad naar dat desbetreffende doel?’, ‘waarom zijn we in deze staat van dualiteit gevangen?’ en ‘hoe vinden we waar geluk?’ bleven me immer intrigeren tijdens mijn carrière als moderne danser.

De zoektocht naar antwoorden vond zijn culminatie in het bestuderen van de authentieke Vedische geschriften in India, waar de wetenschap van zelfrealisatie op een magnifieke wijze uiteen wordt gezet middels het pad van Yoga. Eenmaal terug in Nederland besloot ik met veel frisse energie, passie en enthousiasme om deze waardevolle wijsheid middels Yoga en filosofielessen door te geven!’
trainer-adhouna-susanne

Susanne Jones

Ik ben nu een aantal jaren actief bezig met Yoga. In 2020 ben ik bij Centrum Adhouna terechtgekomen om lessen te nemen en heb ik besloten de 200 h Multi Style Yoga Docent opleiding te gaan volgen welke ik met veel plezier heb afgerond in november 2021.
Yoga is hierdoor een deel van mijn dagelijkse leven geworden, waardoor ik meer rust, inzicht en balans heb gevonden.

Mijn yoga-pad gaat verder bij Centrum Adhouna waar ik me nog verder wil blijven ontwikkelen en ik zou het heel mooi vinden om deze passie met jullie te mogen delen.
trainer-adhouna-annemieke

Annemieke Römkens

Toen ik in 2016 vroegtijdig kon stoppen met werken, kon ik me met overgave op yoga richten. Wat eerst een hobby was, werd een levenswijze. Eerst was het iets wat gewoon fijn was om te doen, je conditie en lenigheid nemen toe, maar later merk je dat er andere dingen veranderen. Zo neemt o.a. je zelfvertrouwen toe, sta je positiever in het leven en kijk je wat vriendelijker naar jezelf en naar anderen.

Toen ik begon met yogalessen bij Centrum Adhouna en mij er zo goed bij voelde, was de vanzelfsprekende volgende stap om daar de yogadocenten opleiding te volgen. Eerst de Yin yoga opleiding en later de 200 h Multi Style Yoga Docent Opleiding.

Naast het lekker bezig zijn met jezelf, even de tijd nemen voor jezelf, vind ik het belangrijk dat de deelnemers bewust de verbinding voelen van lichaam, geest en ademhaling.Nieuwsgierig geworden?

Kijk in ons lesrooster welke lessen je kunt volgen:

Lesrooster ›


yoga-brunssum-limburg

Yoga

We bieden diverse yogalessen aan, zoals Hatha yoga, Yin yoga, Kind & Ouderyoga, Power yoga, Yoga voor beginners, Yoga Nidra, Ashtanga yoga etc.

Yoga Brunssum ›
mindfulness-brunssum-limburg

Mindfulness

Periodiek vindt er in Centrum Adhouna een Mindfulness training plaats. De Mindfulness training is een uiterst effectieve aandachtstraining die meer inzicht geeft in jouw eigen functioneren en die zeer geschikt is voor de aanpak en preventie van tal van klachten zoals stress, overspanning en burn-out, herhaalde somberheid, piekeren, onzekerheid, angstige gevoelens etc.

Mindfulness ›
meditatie adhouna limburg

Meditatie

Er vinden in Centrum Adhouna regelmatig meditatie activiteiten plaats. Meditatie is een belangrijk onderdeel op het pad van yoga en in elke yogales komt wel een meditatiemoment voor. Daarnaast vinden er in Centrum Adhouna ook meditatie trainingen plaats. Deze zijn een ideaal instapmoment voor mensen die kennis willen maken met de heilzame uitwerking van meditatie en/of meditatie een plek willen geven in hun dagelijkse leven.

Meditatie ›
yoga-brunssum

Yoga-opleidingen

Wil je jezelf verdiepen in yoga of zelf yoga-docent worden? Centrum Adhouna organiseert periodiek een Yoga Opleiding en een Yoga Docent Opleiding.

Zo hebben we een Yin Yoga Opleiding (100 uur), een Yin Yoga XL Docent Opleiding (200 uur), een Hatha Yoga Opleiding (100 uur) en een Multi Style Yoga Docent Opleiding (200 uur).

Yoga opleiding ›
acroyoga-workshop

Events & Workshops

We hebben regelmatig workshops, events en trainingen.

Planning ›
yoga-alliance
therapie wageningen Adhouna - Yoga Brunssum
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 5 reviews

Ervaringen van deelnemers

Yoga bij Adhouna is een echte aanrader. De lessen zijn inspirerend, vol enthousiasme en persoonlijke aandacht. Marjo
Adhouna Yogaschool voelt als een warm bad! De sfeer is heel prettig/geeft je een gevoel dat je altijd welkom bent. Roos
Een Yoga abonnememt afsluiten bij Adhouna was de beste beslissing die ik ooit had kunnen maken. Britt
Bij Adhouna heb ik ervaren wat Yoga écht inhoudt en ben ik er oprecht van gaan houden. Esther
Top lokatie, super fijne lessen. Altijd vol passie, wijsheid en veel energie. Margo
Ik heb vele yoga adressen geprobeerd. Yogaschool Adhouna steekt er met kop en schouders boven uit. Cindy
Een super mooie studio, hele lieve wijze docenten en een fijne sfeer. Michel
5 sterren
Proefles yoga
Je eerste keer? Dan kun je een proefles boeken.

Boek proefles ›
Top