Yoga Brunssum, Engelen, Den Bosch

brunssum-yoga

Diverse vormen van yoga

Je kunt bij ons terecht voor diverse vormen van yoga. Hieronder kun je er meer over lezen.

Hatha yoga
Power yoga
Ashtanga yoga
Yin yoga
Yoga Nidra
Kinder yoga
Kind & Ouder yoga
Ondersteunende vitaliteits yoga
Privé yoga

Je kunt ook direct naar ons lesrooster gaan:

Lesrooster ›Hatha yoga

Dit is de meest bekende yoga vorm in het westen. Er wordt hierbij veel aandacht besteed aan lichaamshoudingen (asana’s), en ademhalingstechnieken (pranyama). Hatha yoga is heel geschikt om te onthaasten en stress te verminderen. Je gezondheid en gevoel van welbevinden nemen toe.

hatha-yoga-brunssumPower yoga

Power yoga is een fysieke, intense vorm van yoga die jouw kracht en flexibiliteit enorm laten toenemen. De yoga docent kijkt eerst goed naar het niveau en bepaalt dan pas de verschillende variaties van de oefeningen. In deze oefeningen worden de statische houdingen (asana’s) tot vloeiende bewegingen (vinyasa’s ) aaneengeschakeld. Bij Power yoga maken we gebruik van de Ujjayi ademhaling (oceaanademhaling). Er ontstaat daarbij een bijzondere warmte in je lichaam door de opgewekte prana ( levensenergie). Het lichaam gaat zweten en de doorbloeding verbetert. Vele lichaamsfuncties worden gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Door met aandacht te ademen ontstaat er ook een weldadige rust in lichaam en in geest.

poweryoga-brunssumAshtanga yoga

Ashtanga yoga bestaat uit een vast aantal oefeningen (asana’s). Elke asana is een voorbereiding op de volgende. Bij Ashtanga yoga speelt de ademhaling “pranayama” een belangrijke rol. Hierbij worden lichaam en geest in verbinding gebracht. Je richt je naar binnen, zodat je je even helemaal op jezelf kunt concentreren.

Ashtanga betekent de acht ledematen of het achtvoudige pad.

• Yama (morele code – zelfbeteugeling)
• Niyama (naleving van voorschriften)
• Asana (lichaamshoudingen)
• Pranayama (uitbreiden levenskracht via de ademhaling)
• Pratyahara (zintuigen terugtrekken uit de buitenwereld)
• Dharana (concentratie)
• Dhyana (meditatie, contemplatie)
• Samadhi (eenheidsbeleving)

Door middel van vinyasa’s ( vloeiende bewegingen) worden de asana’s (houdingen) aaneengeschakeld.

ashtanga-yoga-brunssumYin yoga

Dit is een wat minder bekende en rustige yoga vorm. Je neemt tijd voor je lichaam en je gevoel en bent helemaal in het moment aanwezig. Hoewel yin yoga een langzame vorm van yoga is kan het toch intens zijn. Doordat de asana’s wat langer worden aangehouden, werkt het op diepere niveaus door waardoor een diepe ontspanning wordt bereikt. Yin yoga bevat elementen van mindful observeren en heeft een meditatief en rustgevend effect.

yin-yoga-brunssum

Lesrooster ›Kinderyoga

Dit is speciaal bedoeld voor de jonge Yogi’s en Yogini’s onder ons (tussen 5 en 11 jaar). We laten ze kennis maken met de prachtige kunst van yoga door middel van yoga spelletjes, mindfulness, verhalen en wijsheden, zang, dans, meditaties, natuurwandelingen, ademhalingsoefeningen, kunstwerkjes maken en natuurlijk yoga poses! Op die manier leren ze spelenderwijs hun eigen emoties te reguleren en ontwikkelen ze concentratie en creativiteit, communiceren en samenwerken maar ook respect voor zichzelf en voor elkaar. Kinderyoga houdt het lichaam soepel, verbetert de motoriek en zorgt voor ontspanning en innerlijke rust.
Iedere donderdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur.Kind & Ouder yoga

Een speelse les om samen te bewegen, te voelen
en te verbinden. Iedereen is welkom, of je nu 5 of 16 jaar oud bent.
Iedere maandagavond van 17:45 tot 18:45 uur.

Door het doen van yoga kweek je meer zelfvertrouwen waardoor je niet meer zo snel van slag bent als er iets gebeurt wat je niet had verwacht. Yoga helpt je om overzicht te houden in de wervelwind waarin je terecht bent gekomen. Daarnaast krijg je een mooi, sterk en soepel lichaam.

YOGA IS EIGENLIJK GEWOON EEN GEZONDE MANIER VAN LEVEN.
Je leert door yoga goed te ademen en je beter te concentreren. De yogaoefeningen maken je lichaam van binnen schoon, soepel en sterk. Je leert sneller te ontspannen en je denken zal, na verloop van tijd, niet meer als een kermis aanvoelen.


Yoga Nidra

Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepte ontspanning. Je lichaam komt volledig tot rust en je geest beweegt zich op het grensvlak van wakker zijn en halfslaap. Het innerlijk bewustzijn blijft helder en wakker. Lichamelijke en geestelijke spanningen worden verminderd en onbewuste blokkades kunnen worden opgelost. Yoga Nidra bevat elementen die helpen om jouw leven meer af te stemmen op jouw wensen.


Ondersteunende vitaliteits yoga

Dit is een yogavorm  voor de ouderen/ senioren onder ons. Deze vorm verbetert de gezondheid, geeft meer kracht en flexibiliteit.
Tijdens de ondersteunende vitaliteitsyoga wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden en beperkingen. Het is een uitstekende manier om de gevolgen van het ouder worden te vertragen en weer nieuwe energie te krijgen. 
Naast de lichamelijke oefeningen zijn er adem-, visualisatie-, ontspannings- en meditatieoefeningen waardoor je hernieuwd contact kunt maken met je innerlijke rijkdommen.  Aan de met de jaren opgedane wijsheid voegt yoga zelfontplooiing toe. Ondersteunende vitaliteitsyoga nodigt uit tot ontspanning, tot het respecteren van het eigen ritme en het openen van de geest in een positieve, warme en creatieve ambiance en om zo het leven te vieren.Privé yoga

Oorspronkelijk werd yoga één op één gegeven, van leraar op student. Deze mogelijkheid bieden wij ook aan bij Adhouna. Privé yoga is een goede manier om met yoga te beginnen of jezelf verder te ontwikkelen in je eigen yogabeoefening. Wij denken graag met je mee hoe we de privé yogales kunnen inrichten naar jouw wensen en op het tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Lesrooster ›
We ontvangen mensen uit de hele regio, Brunssum, Parkstad Limburg, Heerlen, Landgraaf, Sittard, Geleen, Kerkrade, Hoensbroek, Voerendaal, Nuth, Schinnen, Simpelveld, Bocholtz, nieuwstadt en susteren.yoga-brunssum-limburg

Yoga

We bieden diverse yogalessen aan, zoals Hatha yoga, Yin yoga, Kind & Ouderyoga, Power yoga, Yoga voor beginners, Yoga Nidra, Ashtanga yoga etc.

Yoga Brunssum ›
mindfulness-brunssum-limburg

Mindfulness

Periodiek vindt er in Centrum Adhouna een Mindfulness training plaats. De Mindfulness training is een uiterst effectieve aandachtstraining die meer inzicht geeft in jouw eigen functioneren en die zeer geschikt is voor de aanpak en preventie van tal van klachten zoals stress, overspanning en burn-out, herhaalde somberheid, piekeren, onzekerheid, angstige gevoelens etc.

Mindfulness ›
meditatie adhouna limburg

Meditatie

Er vinden in Centrum Adhouna regelmatig meditatie activiteiten plaats. Meditatie is een belangrijk onderdeel op het pad van yoga en in elke yogales komt wel een meditatiemoment voor. Daarnaast vinden er in Centrum Adhouna ook meditatie trainingen plaats. Deze zijn een ideaal instapmoment voor mensen die kennis willen maken met de heilzame uitwerking van meditatie en/of meditatie een plek willen geven in hun dagelijkse leven.

Meditatie ›
yoga-brunssum

Yoga-opleidingen

Wil je jezelf verdiepen in yoga of zelf yoga-docent worden? Centrum Adhouna organiseert periodiek een Yoga Opleiding en een Yoga Docent Opleiding.

Zo hebben we een Yin Yoga Opleiding (100 uur), een Yin Yoga XL Docent Opleiding (200 uur), een Hatha Yoga Opleiding (100 uur) en een Multi Style Yoga Docent Opleiding (200 uur).

Yoga opleiding ›
acroyoga-workshop

Events & Workshops

We hebben regelmatig workshops, events en trainingen.

Planning ›
yoga-alliance
therapie wageningen Adhouna - Yoga Brunssum
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 5 reviews

Ervaringen van deelnemers

Yoga bij Adhouna is een echte aanrader. De lessen zijn inspirerend, vol enthousiasme en persoonlijke aandacht. Marjo
Adhouna Yogaschool voelt als een warm bad! De sfeer is heel prettig/geeft je een gevoel dat je altijd welkom bent. Roos
Een Yoga abonnememt afsluiten bij Adhouna was de beste beslissing die ik ooit had kunnen maken. Britt
Bij Adhouna heb ik ervaren wat Yoga écht inhoudt en ben ik er oprecht van gaan houden. Esther
Top lokatie, super fijne lessen. Altijd vol passie, wijsheid en veel energie. Margo
Ik heb vele yoga adressen geprobeerd. Yogaschool Adhouna steekt er met kop en schouders boven uit. Cindy
Een super mooie studio, hele lieve wijze docenten en een fijne sfeer. Michel
5 sterren
Proefles yoga
Je eerste keer? Dan kun je een proefles boeken.

Boek proefles ›
Top